משחה לפטרייה בנרתיק
פטרייה חוזרת בנרתיק היא סיטואציה שפוגשת 75% מהנשים. הנתון המטריד הוא שכמעט מחצית מהן יסבלו מקנדידה כרונית שתחזור שוב ושוב.
ברוב המקרים של פטרייה וגינלית עיקשת המקור הראשוני הוא לא בנרתיק אלא במערכת העיכול. מצב של חוסר איזון בחיידקי המעי הופך את המעי לחממה לשגשוג הקנדידה. בשל הקרבה האנטומית הפטרייה נודדת לאזור הנרתיק.
כל עוד לא יבוצע טיפול עומק יסודי במקור הבעיה שבמעי הטיפול המקומי בנרתיק יהיה בבחינת ייבוש הרצפה כשהברז עדיין דולף.
טיפול עומק בתוכנית בטן רגועה
כדי להשיג החלמה מלאה ולמנוע את הסבב הבא נדרשת תוכנית עבודה מערכתית. בתוכנית בטן רגועה אנחנו פועלות בארבעה מישורים:
1 תזונה מדויקת לצמצום מקורות האנרגיה של הפטרייה. 2 פירוק ביופילם באמצעות צמחי מרפא שממיסים את מעטפת ההגנה של הפטרייה. 3 קטילה ושיקום המיקרוביום במעי. 4 תמיכה בכבד וניקוז רעלים למניעת תופעות לוואי בתהליך.
המשחה המוצגת כאן היא חלק מהפרוטוקול בתוכנית “בטן רגועה” אך היא נועדה לשימוש חיצוני בלבד. בתוכנית אנחנו משתמשות ברכיבים אלו גם בשימוש פנימי וגינלי בהתאמה אישית וביחסים מדויקים. שימוש פנימי ללא ליווי עלול להיות מסוכן ולגרום לנזק לרירית העדינה.
המתכון: משחת SOS שחורה
זוהי משחה טיפולית מרוכזת שנועדה לתת הקלה מיידית בגרד עד שהטיפול הפנימי במערכת העיכול יתחיל להשפיע.
הרכיבים והשפעתם
פחם פעיל הפחם סופח אליו את הרעלנים שהפטרייה מפרישה ומרגיע את הגירוי בעור באופן מיידי.
חומצה אנדוצילנית חומצת שומן המופקת משמן קיק המונעת מהקנדידה להתפשט ולשלוח שלוחות לרקמה.
שמן קוקוס מכיל חומצה קפרילית המפרקת את דופן תא הפטרייה ומספקת הגנה לרירית.
שמן עץ התה וזרעי אשכוליות רכיבים בעלי יכולת חיטוי רחבת טווח הפועלים נגד הפטרייה.
הוראות שימוש ובטיחות
המשחה מכילה פחם ולכן היא מלכלכת. יש להשתמש במגן תחתון. יש למרוח על השפתיים החיצוניות בלבד. השימוש מוגבל לעד שלושה ימים ברציפות. חובה לבצע בדיקת רגישות על אזור קטן לפני השימוש המלא.
לצאת ממעגל ההדבקה החוזרת
המשחה תעזור לך לעבור את הימים הקרובים בשקט אבל היא לא תמנע מהפטרייה לחזור בחודש הבא. כדי להפסיק את מעגל הסבל חובה לטפל במקור הבעיה במערכת העיכול.
בתוכנית בטן רגועה תקבלי ליווי צמוד למשך חצי שנה ופרוטוקול מדויק שיחזיר לגוף שלך את האיזון ויסיים את התלות במשחות ותרופות זמניות.
לפרטים נוספים והצטרפות לתוכנית בטן רגועה
רשימת קניות + קופוני הנחה, לחיצה על שם הרכיב תוביל לרכישתו באתר המשווק:
- פחם פעיל – ניתן לרכוש עם הקוד libbyvip – לרכישה מכאן
- חומצה אנדוצילית – ניתן לרכוש עם הקוד libbyvip – לרכישה מכאן
- שמן זרעי אשכולית – ניתן לרכוש עם הקוד libbyvip – לרכישה מכאן
- שמן עץ התה – ניתן לרכוש עם הקוד libbyvip – לרכישה מכאן
- 2 כפות שמן קוקוס (במצב רך/נוזלי)
- 1 כפית שמן זית (לריכוך המרקם)
- 1 טיפה שמן אתרי עץ התה (לא יותר!)
- 5 טיפות תמצית זרעי אשכוליות (GSE)
- 1 קפסולה חומצה אנדוצילנית (כגון SF722)- לפתיחה/ניקוב.
- 1 קפסולה פחם פעיל (Activated Charcoal) - לפתיחה
-
מניחים בצנצנת זכוכית קטנה ונקייה את שמן הקוקוס ושמן הזית. אם הקוקוס מוצק, יש לחמם אותו קלות עד להמסה.
-
פותחים את קפסולת הפחם ואת קפסולת החומצה ומרוקנים את תוכנן אל השמנים.
-
מוסיפים את הGSE ואת טיפת שמן עץ התה. מערבבים היטב (כדי שהפחם יתפזר ולא ישקע) ומניחים בצד או במקרר להתמצקות מלאה.
-
הוראות שימוש:
המשחה מיועדת לשימוש חיצוני בלבד (על השפתיים) לפרק זמן של 3 ימים בלבד.
יש למרוח שכבה דקה בערב לאחר מקלחת על עור נקי ויבש.
מומלץ להתחיל ביום הראשון במריחה נקודתית קטנה לבדיקת רגישות ורק ביום השני להגדיל מעט את האזור.
במידה ומורגשת אי-נוחות או צריבה חזקה יש לשטוף היטב ולהפסיק את השימוש.


